СПІЛЬНА ЗБІРКА "ЗИМОВА ВИШНЯ 2016"


СМАК ВИШУКАНОСТІ І НАТХНЕННЯ

Літературно-мистецький гурт «Зимова вишня» (засновник і керівник поетеса Алла Гавришко-Бабічева) започаткував серію колективних збірників віршів, до складу яких входитимуть твори учасників гурту і всіх, хто підтримує з ним плідні творчі стосунки.
(ЧИТАТИ ДАЛІ)


«Зимова вишня» — це невелике, але дуже талановите коло однодумців, які об’єдналися в гурт більше року  тому в тяжкий, болісний, але разом з тим і велично-героїчний для України час, коли в розпалі АТО кожен громадянин нашої країни відчув себе живою кровинкою в болючій артерії боротьби народу за цілісність держави, за особисте майбутнє.

Основний склад «Зимової вишні» — Алла Гавришко-Бабічева, дві Наталі  -  Циганова і Сафіуліна, дві Світлани — Кринична і Баламут,  Тетяна Ясенчук та Ірина Червонюк. Втім, творче коло друзів і симпатиків наших чарівних «вишеньок» дуже широке за рахунок співпраці з багатьма літературно-мистецькими студіями Поділля, участі у міжнародних та всеукраїнських літературних конкурсах і фестивалях, численних публікацій у відомих і визнаних світовою творчою спільнотою мистецьких виданнях. Члени гурту «Зимова вишня» активно друкуються у журналах, альманахах та часописах м. Києва, видавництвах «Лілія», «Склянка часу», «Зебра», видавничому Домі
«Чорнильна Хвиля», незалежному журналі «Літера–Т», обласних альманахах, а також в інтернетклубах, зокрема — «Клуб поезії», їх відзначають на Всеукраїнських і Міжнародних фестивалях «Підкова Пегаса» і «Малахітовий носоріг» та ін. Також «Зимова вишня» — активний учасник життя Вінницького обласного літературно-мистецького об’єднання «Автограф», вона — бажаний гість у бібліотеках нашого краю, окремі члени «Зимової вишні» уже мають свої збірки поезій.

Промайнув перший рік життя і діяльності гурту. Стало на часі зібрати кращу частину творів у колективному збірнику, виданому коштом авторів,  який, сподіваюсь, стане першою щасливою ластівкою в житті «Зимової вишні» і відображатиме дух і настрої авторів кожного наступного творчого року.

До "Зимової вишні" долучилися також і відомі вінницькі автори , зокрема, члени   літературно - мистецького  об"єднання "Автограф" при   Вінницькому обласному Будинку культури учителя  поети, члени НСПУ Олена Вітенко, Валентина Гальянова, Тетяна Яковенко, Андрій Стєбєлєв , а також  -   Леонід Борозенцев. 
   Збірка  віршів "Зимова вишня"  вийшла вишуканою і вартісною, як в ідейно-тематичному, так і в художньо-естетичному плані, тому може бути цікавою і корисною не тільки для сущих і майбутніх авторів, але й для учнів, студентів, учителів загальноосвітніх шкіл, а також для широкого загалу поціновувачів неповторного і добротного художнього слова.

   Мені ж залишається привітати організаторів і авторів з виходом новї гарної книжки  і побажати всім вдячних читачів і нових творчих успіхів у справі примноження та збагачення скарбів
української поезії!

Тетяна Яковенко, член НСПУ,
заслужений працівник культури України,
керівник Вінницького літературно-мистецького

об’єднання «Автограф»__

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Перша колективна збірка віршів "І музика, і слово, і сльоза..."

Подільська літературно-мистецька премія "Кришталева вишня"