Початок роботи мистецької вітальні "І музика, і слово, і сльоза..."



Гарна новина! 20 січня 2015 року при Вінницькому обласному будинку культури вчителя розпочала роботу літературно - мистецька вітальня "І музика, і слово, і сльоза..." У цьому своєрідному мистецькому клубі зустрілися письменники, котрі очолюють громадські літературно - мистецькі організації, студії, об"єднання, групи та асоціації міста Вінниці і Вінницької області, а також - журналісти, в обов"язки яких входить формування літературно - мистецьких сторінок і передач. Метою клубу є дружнє спілкування митців, поглиблення знань про формування та розвиток сучасного літературного процесу, знайомство з новими художніми творами, можливість творчого взаємонавчання та організації різноманітних спільних літературно - мистецьких свят, форумів та акцій.

(розгорніть публікацію, натиснувши на її заголовок)



 З теплим настановчим словом виступила директор Вінницького обласного будинку культури вчителя Тетяна Мельник, побажавши письменникам - наставникам сил і натхнення у важливій справі навчання обдарованої молоді секретам художньої майстерності. Поет Андрій Стєбєлєв - культуртрегер поетичної групи «Лірики Transcendent’a», член редколегії літературного сайту «Поезія та авторська пісня України (www.poezia.org), засновник з 2001 р. літературного конкурсу «Малахітовий носоріг», співорганізатор на Поділлі Всеукраїнського поетичного фестивалю «Підкова Пегаса», куратор громадської ініціативи «Вінницький Дім поета» - познайомив присутніх з черговим випуском газети "Поле". Поетеса, лауреат міжнародної літературно - мистецької премії ім. Івана Кошелівця Олена Вітенко, засновник і фундатор Вінницької громадської літературно - мистецької організації "Велика рідня" поділилася роздумами з приводу завдань і форм роботи мистецьких громадських організацй та об"єднань. Поетеса і педагог, доцент Глухівського педагогічного університету, засновник і керівник літературно - мистецької студії при Барському гуманітарно - педагогічному коледжі "Інверсії серця" Ірина Зелененька представила поезію своїх вихованців і наголосила на важливості і необхідності відтворення у творчості сучасних митців героїчних змагань за волю і незалежність України , свідками і учасниками яких є кожен громадянин нашої держави. Поет і композитор, доцент університету "Україна" і Донецького національного університету, упорядник літературно - мистецького альманаху "Експрес - молодість", керівник літературної студії Віталій Борецький розв"язав невеличку, але дуже цікаву дискусію про особливості поетики сучасних молодих авторів. Керівник новоутвореної літературної групи "Зимова вишня" на Тульчинщині Алла Гавришко розповіла про нові форми публікації творів завдяки можливостям інтернету. Творчими ланами "Зимової вишні" поділилися і учасники групи - поетеси Світлана Кринична та Наталія Циганова. Свої пропозиції щодо роботи мистецької вітальні внесли і радіожурналісти, поетеси , лауреати багатьох літературно-мистецьких премій Ольга Зайцева та Валентина Гальянова. Прекрасними авторськими піснями та мелодіями до глибини душі вразила слухачів композитор, переможець численних міжнародних та всеукраїнських пісенних конкурсів Ольга Янушкевич. Усі учасники розмови прочитали свої нові поезії і навіть трохи обговорили їх. Зворушливо звучали вірші з вуст молодих авторів - членів літературно - мистецької студії "Інверсії серця" Барського гуманітарно - педагогічного коледжу Марини Озеранської, Наталії Безпалько і Оксани Никитюк та членів літературно - мистецької студії "Словоцвіт" Вінницького гуманітарно - педагогічного коледжу - Світлани Кісіль і Олександра Засіка. 

Ведучою першого засідання клубу митців була поетеса, заслужений працівник культури України, керівник Вінницького обласного літературно - мистецького об"єднання "Автограф" Тетяна Яковенко.

Стаття Тетяни Яковенко 

Тисніть на картинку і дивіться фото.



20 января 2015 г. мистецька вітальня "І музика, і слово, і сльоза..."

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Перша колективна збірка віршів "І музика, і слово, і сльоза..."

Подільська літературно-мистецька премія "Кришталева вишня"